nl Nederlands   deDeutsch

header joomla nl

Houtwormbestrijding

houtworm bestrijding, Drenthe, Groningen, Friesland.
Houtaantastende insecten zijn grofweg te verdelen in twee groepen:

Nathoutboorders

Deze richten alleen schade aan in de natuur in reeds door vocht aangetast hout. Binnenshuis vormen deze insecten geen enkel gevaar.

Drooghoutboorders

Hout, wat verwerkt is in panden, kan door hun larven ernstig beschadigd worden. De meest voorkomende droog-houtboorders in onze panden zijn de gewone houtworm, de grote houtworm en de boktor. Vooral de boktorlarven kunnen de bouwkundige staat van een pand dermate verminderen, dat een bestrijding niet meer kan worden uitgevoerd en alleen nieuwbouw een goed alternatief is.

Bestrijding is een zaak voor specialisten

Het bestrijden van houtwormen, boktorren en andere houtaantasters is een zaak voor specialisten. Roep de hulp van Gebr. Dijkstra in en krijg direct advies van de beste en meest ervaren specialisten. Gebr-Dijkstra  heeft ruime ervaring in houtverduurzaming. We onderhouden kerken, grachtenpanden, molens, monumenten, stolpboerderijen en woonhuizen in alle andere vormen. Al deze jaren hebben ons een ruime ervaring met bestrijdingstechnieken en –middelen opgeleverd. Wij weten als geen ander hoe we problemen met houtaantasters moeten aanpakken. Wij komen snel in actie! Tegen een concurrerend tarief natuurlijk.

Hout kan door verschillende insecten worden aangetast, wij onderscheiden drooghoutboorders en nathoutboorders:

Onder drooghoutboorders verstaan we de insecten die gedroogd hout verwerkt in gebouwen of op opslagplaatsen aantasten. Zij kunnen echter ook hout dat weer vochtig geworden is door bijvoorbeeld lekkage of onvoldoende ventilatie aantasten. Deze drooghoutboorders zijn prima te bestrijden.
Nathoutboorders zijn insecten die hout buiten (o.a. in het bos) aantasten. Staande en gevelde bomen kunnen aan deze insecten ten prooi vallen. Eén van de bekendste nathoutboorders is de veranderlijke boktor, die nog al eens in openhaardhout voorkomt.